Adrian Vasilescu: Sistemul bancar, "vinovatul de serviciu" al crizei

Data publicarii: 15-02-2011 | Finante-Banci

In sistemul economiei de piata, cine nu mai produce profit pleaca, iar cel mai important e ca bancile sa se reorienteze catre companii, mai ales ca fara creditarea companiilor, motorul economiei nu va reporni, a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

"Ma indoiesc ca mai pot fi cereri de la persoanele fizice din Romania pentru cele 40 de banci din tara noastra. Acestea nu mai pot avea profit din creditarea populatiei", a spus Vasilescu intr-un interviu acordat bloombiz.ro.

Potrivit acestuia, IMM-urile au nevoie de credite ca de aer, dar lucrurile sunt complicate si complexe, mai ales ca orice banca iti cere bilanturile pe 3 ani in urma.

"Toate bilanturile trebuie sa fie cu cifre pozitive. Trebuie sa arati in bilant ca ai cifra de afaceri buna, ca profitul a fost realizat in fiecare an, ca afacerea este viabila si ca poti sa dai banii inapoi. Aici s-a vorbit foarte pe larg de doua paliere. Unul este garantia, al doilea e fluxul de numerar pe care poate sa-l atraga un IMM ca sa poata sa-si plateasca datoria.

Continuarea pe Ziare.com


Ultimele stiri pe BankNews.ro: